Onze visie op duurzaamheid

Gepubliceerd op 08 april 2019

In onze visie gaan ecologische duurzaamheid en medische duurzaamheid samen. Ziekenhuizen vallen om, de zorgpremies worden duurder en patiënten moeten langer wachten om geholpen te worden.

In 2018 stegen zorgkosten boven de 100 miljard euro uit. We hebben te maken met een dubbele vergrijzing (meer ouderen en ouderen die langer leven), stijgende medicatiekosten en duurdere behandelingen. Ergens moet het geld vandaan komen. Ergens moeten de (bouw)materialen en personeel meebekostigd worden.

Wij hebben als praktijk besloten om in leegstand te vestigen, wij werken met duurzame medische apparatuur en gerecyclede praktijkpapier. Daarnaast leggen we de focus op preventieve geneeskunde en trachten we zo min mogelijk pillen voor te schrijven.

Thema's
  • duurzaamheid
  • visie