23:52

Greater

Podcast #2 - LHBTIQ+ in de spotlight

Hoog tijd om het licht te schijnen op LHBTIQ+ én op de pioniers! Vandaag de dag is LHBTIQ+ een veelbesproken onderwerp is, maar dat is niet altijd zo geweest, stelt Eveline van de Putte (auteur).

Eveline leest in De Nieuwe Dokter Podcast no. 2 voor uit haar boeken “Stormachtig Stil” over roze ouderen en “Nieuwe Namen” over transgender ouderen. Verder overhoren we haar – ze slaagt met (regenboog)vlag en wimpel – en vragen wij haar naar de rol van de overheid én van onszelf als het gaat om een bijdrage leveren aan het welzijn van de LHBTIQ+ community.

Luister nu de podcast over LHBTIQ+ en Eveline van de Putte via Spotify Google Podcasts en Pocket Casts.

Over Eveline
Eveline van de Putte is een verteller pur sang. In letter, woord en in beeld. Ze is schrijver van o.a. de boeken “Stormachtig Stil” en “Nieuwe Namen” waarin LHBTIQ+ ouderen centraal staan. Ze is een bevlogen spreker en vertelt in collegezalen, op congressen en symposia over het thema LHBTIQ+. En ze is fotografe. Met haar werk richt ze zich op mensenrechten en empowerment; kunst als middel om taboes te doorbreken en onbekende(re) groepen een stem en gezicht geven.

Met Tour d’Amour reist ze door Nederland en België; een dialoog bijeenkomst om seksuele diversiteit en genderidentiteit binnen zorg en welzijn aan te snijden. De Tour d’Amour is inmiddels (een indrukwekkende) 192 keer uitgevoerd.

Meer over Eveline van de Putte lees je op haar website.

Volg ons kanaal op Spotify, Pocket Casts en Google Podcasts, zodat je een melding krijgt wanneer de volgende aflevering online staat.