19:05

Greater

Podcast #5 - "Vogueing niet van Madonna"

Dizzy Vineyard vertelt in aflevering #5 over de Ballroom scene in Nederland én over zijn gekozen familie waar hij mee danst, lacht, huilt en zichzelf viert tijdens de uitbundige "balls".

Voguing
Wie de wereldberoemde Netflix-serie “Pose” kent, weet waar deze aflevering over gaat. Madonna maakte in de jaren '90 de dansstijl "voguing" in 1 klap beroemd met haar videoclip "Vogue". Maar voor de duidelijkheid: die dansstijl ontstond in de Amerikaanse Ballroom scene. En die scene bestaat ook in Nederland.

Veilige haven
Van origine is het een “veilige haven” voor zwarte Amerikanen en mensen uit de Latino-gemeenschap die omwille van hun seksuele voorkeur en/of genderidentiteit geen plek (meer) hebben binnen hun familie en de maatschappij. Ballroom is voor Dizzy een plek om te helen en om zichzelf te vieren. Tijdens de “Balls” - kleurrijke en uitbundige samenkomsten - strijden “houses” tegen elkaar in verschillende "ball categories".

Dizzy is onderdeel van House of Vineyard. Grondlegster is pionier Amber Vineyard, die tevens de Ballroom scene in Nederland op de kaart zette en vorm gaf.

Beluister de podcast op:
Spotify
Google Podcast
Podimo
PocketCasts

En wil je zien hoe dr. Moussavi en praktijkmanager Anouk ballroom-dansles krijgen van Dizzy, check dan onze instagram.