Waar we in geloven

People first

Onze praktijk is bewust kleinschalig. Zo garanderen we dat we iedereen voldoende tijd een aandacht kunnen geven.

Te vaak voelen patiënten zich niet gehoord. En dat is een slechte zaak, want als gevolg daarvan raken ze vervreemd van hun zorgverlener. Bij De Nieuwe Dokter zijn we ons hiervan bewust. De afstand tussen dokter en patiënt moet kleiner en wij doen er alles aan om daar voor te zorgen. Bij ons staat de mens op de eerste plek.

Hoe we dit doen? Allereerst werken we met maximaal twee huisartsen, zodat er een vertrouwensband kan worden gevormd. Ook hebben we een gemeenschappelijke ruimte - buiten de spreek- en behandelkamer - waar we samen een kop koffie kunnen drinken. Verder maken we gebruik van een patiëntenportaal waarin de communicatie verder gaat dan slechts een consult. Zo kun je online een vraag stellen of een foto insturen.

We vinden het belangrijk dat jij je absoluut géén ‘nummertje’ voelt. We streven er tegelijkertijd naar om onze dienstverlening continu te verbeteren. Heb jij suggesties hoe we jou nóg beter kunnen helpen? We horen graag van je. Onze contactgegevens vind je onderaan elke pagina!

Duurzaamheid

We geloven sterk in een duurzame medische aanpak. We behandelen waar nodig, maar zien liever dat we kunnen voorkomen.

In onze visie gaan ecologische duurzaamheid en medische duurzaamheid samen. Ziekenhuizen vallen om, de zorgpremies worden duurder en patiënten moeten langer wachten om geholpen te worden.

In 2018 stegen zorgkosten boven de 100 miljard euro uit. We hebben te maken met een dubbele vergrijzing (meer ouderen en ouderen die langer leven), stijgende medicatiekosten en duurdere behandelingen. Ergens moet het geld vandaan komen. Ergens moeten de (bouw)materialen en personeel meebekostigd worden.

Wij hebben als praktijk besloten om in leegstand te vestigen, wij werken met duurzame medische apparatuur en gerecyclede praktijkpapier. Daarnaast leggen we de focus op preventieve geneeskunde en trachten we zo min mogelijk pillen voor te schrijven.

LifestyleLab

In ons LifestyleLab helpen we je om onze bewegings- en voedingsadviezen onder vakkundige begeleiding toe te passen.

Anderhalvelijnszorg

Medisch specialisten in huis. Zo bieden we effectievere zorg en voorkomen we onnodige belasting van ziekenhuizen en klinieken.


Onze vrienden

Miriam Kuster Feel Good Moms

Luigi Sukul Fysiotherapie Sukul

Sights & sounds